23-12-2016

Udtalelse fra Red Barnet: Dirigent i børnehøjde.

"I Red Barnet redder, beskytter og styrker vi de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden. Vi har i flere år haft et særligt fokus på mobning. I samarbejde med Mary fonden har vi ” Fri for mobberi” programmet. Her uddannes pædagoger og lærere til at bruge ” Fri for mobberi” til at lære børnene, hvordan man kan omgås hinanden på en ordentlig måde uden, at nogen føler og oplever mobning.

Det er mål som vi deler med workshoppen ” Dirigent i børnehøjde”

Jeg oplevede hvordan børnene blev meget optaget af musikken og hvordan deres nysgerrighed og begejstring kom til udtryk når Saul spurgte ind til deres oplevelse af musikken.

At bruge musikken som ramme for at tale om hvordan vi alle skal kunne være i fællesskaber virker efter min mening rigtig godt. Alle musikere har en plads og byde ind med deres del af det der bliver den store helhed. Dirigenten samler og understøtter det samlede udtryk, inkludere alle instrumenter og musikere. Musikken skaber rum til fordybelse og gode overvejelser hos børnene.

Jeg kan virkelig anbefale denne workshop som en oplevelse der kan være med til at sætte fokus på et inkluderende fællesskab, hvor alle har ret til at være med."

Lasse Holm - Formand Red Barnet Aarhus